Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Murder on the Orient Express

Agatha Christie (auteur)

Murder on the Orient Express

In een internationale trein is een moord gepleegd die door de beroemde detective Hercule Poirot vakkundig wordt opgelost.
Extra onderwerp
Engelstalige fictie
Titel
Murder on the Orient Express
Auteur
Agatha Christie
Taal
Engels
Uitgever
London: Harper, 2013
274 p.
ISBN
9780007527502 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Besprekingen

In een rijtuig van de Orient Express wordt het dode lichaam van een Amerikaan gevonden. Niemand heeft de trein verlaten dus valt de verdenking op de internationale medepassagiers. Ze lijken allen een motief te hebben. Een van de medereizigers is de beroemde detective Hercule Poirot. Met zijn karakteristieke onderzoeksmethode weet hij de link te leggen naar een beruchte ontvoeringszaak jaren geleden in Amerika en zo het raadsel te ontwarren. Het hele verhaal speelt zich af binnen een etmaal. Kenmerkend is de bijzonder ingenieuze plot met een verassende ontknoping. Op subtiele wijze wordt de waarheid aan het licht gebracht. Daarbij wordt een dosis psychologie gebruikt waardoor de personages schitterend gekarakteriseerd worden. Dit alles met een vleug humor en in prachtig 'upper class' Engels. Een van Agatha Christie's eerste detectives, die opnieuw is uitgebracht.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 — Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, en er zijn er wereldwijd ruim drie miljard van verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, twintig toneelstukken, vier non-fictiewerken, zes romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het d…Lees verder op Wikipedia