Boek
Nederlands

Alleen maar hartstocht : roman

Annie Ernaux (auteur), Mirjam de Veth (vertaler)
+1
Alleen maar hartstocht : roman
×
Alleen maar hartstocht : roman Alleen maar hartstocht : roman
Genre:

Een ouder wordende schrijfster begint een liefdesaffaire met een hoge ambtenaar. De vrouw leeft in een roes en geeft zich volledig over aan haar hartstocht. Heel haar zijn staat in het teken van deze ene aanbeden man. Dan slaat alles om: achterdocht en jaloezie verdrijven de liefde. De roes maakt plaats voor leegte en pijn.

Onderwerp
Passionele liefde
Titel
Alleen maar hartstocht : roman
Auteur
Annie Ernaux
Vertaler
Mirjam de Veth
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Passion simple
Editie
Derde, herziene druk
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij De Arbeiderspers, 2023
72 p.
ISBN
9789029552189 (paperback)

Over Annie Ernaux

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door 2cordevocali

Annie Ernaux, geboren als Annie Thérèse Blanche Duchesne (Lillebonne, 1 september 1940), is een Franse schrijfster en winnares van de Nobelprijs voor Literatuur in 2022.

Biografie

Annie Duchesne bracht haar kindertijd door in Yvetot in Normandië. Ze groeide op in een onbemiddeld milieu, haar ouders waren eerst arbeiders, later kleine middenstanders met een kruidenierszaak annex café. Ze studeerde romanistiek aan de Universiteit van Rouen en later de Universiteit van Bordeaux. Haar promotieonderzoek naar Pierre Carlet de Marivaux maakte ze niet af. Ze trouwde in 1964 met Philippe Ernaux, met wie ze twee zoons kreeg en wiens naam ze behield na de scheiding in 1985. Vanaf begin jaren zeventig werkte ze als docente op middelbare scholen, nadien 23 jaar lang bij het 'Centre National d'Enseignement à distance', het nationale centrum voor afstandsonderwijs.

Vrijwel al het werk van Ernaux is a…Lees verder op Wikipedia