Boek
Nederlands

Driestuiversroman

Bertolt Brecht (auteur), P. Liedmeier (vertaler), H.C. Boekraad (vertaler)
Het levensverhaal van een stel schurken uit het begin van de 20e eeuw in Londen die door het uitbuiten van hun arme medemensen grootse zaken op touw zetten.
Titel
Driestuiversroman
Auteur
Bertolt Brecht 1898-1956
Vertaler
P. Liedmeier H.C. Boekraad
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Dreigroschenroman
Uitgever
Breda: World editions, 2015 | Andere uitgaves
570 p. ; 15 cm.
Aantekening
Zakformaat
ISBN
9789462371385 (hardback)

Besprekingen

Klassieke, satirische roman van de Duitse auteur/regisseur Bertolt Brecht (1898-1956). De roman is gebaseerd op het theaterstuk ‘Die Dreigroschenoper’ (eveneens van Brecht) en op het achttiende-eeuwse ‘The Begger’s Opera’ van de Engelsman John Gay. Het is een in de beginjaren van de twintigste eeuw in Londen afspelend verhaal vol uitbuiting, corruptie en machtsmisbruik, waarvan de kleine man onherroepelijk de dupe wordt. Hoofdfiguren zijn de bedelaarskoning Peachum met zijn dochter Polly en de schurkachtige zakenman Macheath. Verschijnt in de ‘Colibri-bibliotheek’. Klein formaat boek met leeslint; kleine druk.

Over Bertolt Brecht

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door
Kolbe, Jörg

Eugen Berthold Friedrich (Bertolt) Brecht (Augsburg, 10 februari 1898 – Berlijn, 14 augustus 1956) was een Duits dichter, (toneel)schrijver, toneelregisseur en literatuurcriticus. Zijn werk was sterk politiek geëngageerd. Brecht wordt gezien als de grondlegger van het episch theater. Hij werkte veel samen met de componisten Hanns Eisler en Kurt Weill. In 1933 vluchtte Brecht uit Duitsland en kwam na omzwervingen in de Verenigde Staten terecht. Hier zou hij later vervolgd worden wegens on-Amerikaanse activiteiten, waarna hij in 1949 vertrok naar Oost-Berlijn.

Biografie

Jeugd

Brecht wordt als zoon van Berthold Friedrich en Sofie Brecht (geboren Brezing) geboren in een welgestelde familie. Zijn vader is directeur van een papierfabriek. In zijn jeugd is hij teruggetrokken en ziekelijk. De jonge Brecht wordt Eugen genoemd, de roepnaam Bertolt of Berthold kiest hij zelf pas later. Na de lagere school (…Lees verder op Wikipedia