Boek
Nederlands

Ben je ziek, Teckel Tom?

Bette Westera (auteur), Noëlle Smit (illustrator)
+1
Ben je ziek, Teckel Tom?
×
Ben je ziek, Teckel Tom? Ben je ziek, Teckel Tom?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Papa Pim heeft het reuzedruk want papa Pablo is ziek, net als dochter Saar en nu ook nog Teckel Tom! Met z’n driee͏̈n kruipen ze gezellig op de bank. Intussen ruimt papa Pim vieze poep op, zet thee en smeert beschuitjes. Prentenboek met grappige, kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Ziek zijn, Honden
Titel
Ben je ziek, Teckel Tom?
Auteur
Bette Westera
Illustrator
Noëlle Smit
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2021
[26] p. : ill.
ISBN
9789025774745 (hardback)

Besprekingen

Papa Pim heeft het ontzettend druk. Niet alleen zijn papa Pablo en dochter Saar ziek, ook hond Tom heeft ziekteverschijnselen. Hij poept geen mooi droog drolletje, maar een natte, bruine kledder. Papa Pim ruimt op, zet thee, smeer beschuitjes, wast het beddengoed en leegt de spuugemmertjes. De boosdoener blijkt bedorven groentesoep, want schoolziek zijn Saar en Teckel Tom niet. Als iedereen opgeknapt lijkt, is papa Pim geveld, maar is hij echt ziek of schoolziek? Derde prentenboek over Teckel Tom, dat volgt op ‘Hallo Teckel Tom!’ en ‘Pak die bal, Teckel Tom!’*. De gezinssituatie met twee vaders wordt als vanzelfsprekend gezien en wordt niet toegelicht of besproken in het verhaal. De tekst staat boven of onder de illustraties, vaak geplaatst als spreads. Grappig detail: de gedachten van hond Tom worden woordelijk weergegeven ('Alsof jij zo netjes poept', bromt Teckel Tom). Met name de illustraties van de hond, gemaakt door de bekende jeugdboekenillustrator Noëlle Smit, zullen de jonge …Lees verder

Over Bette Westera

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Christoph Rieger

Bette Westera (Velp, 20 juni 1958) is een Nederlands kinderboekenschrijfster. Van 1991 tot en met 2003 woonde en werkte ze op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg.

Bette Westera debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, die ze samen met haar moeder van 1990 tot 1995 schreef. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek, getiteld Wil je met me trouwen. Daarna volgde een groot aantal boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd: prentenboeken, boeken met gedichten, voorleesboeken en boeken om zelf te lezen. Bette Westera werkt samen met verschillende illustratoren, onder wie Sylvia Weve, Loes Riphagen, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Barbara de Wolf en Harmen van Straaten.

Bekroningen

Het prentenboek Een opa om nooit te vergeten werd bekroond met een Vlag en Wimpel 2001, Golden Apple of Bratislava, Sankei Children’s Book Award en de Grand Prix for the Best Book. Het …Lees verder op Wikipedia

Suggesties