Boek
Nederlands

Het verhaal van Kerstmis

Elena Temporin (illustrator), Heather Amery (auteur)
+1
Het verhaal van Kerstmis
×
Het verhaal van Kerstmis Het verhaal van Kerstmis
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Eigentijdse vertelling van het bijbelverhaal van de geboorte van Jezus. Prentvertelling met grotendeels paginagrote, sfeervolle waterverfillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Kerstmis (Bijbel)
Titel
Het verhaal van Kerstmis
Illustrator
Elena Temporin
Auteur
Heather Amery
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The first Christmas
Uitgever
's-Hertogenbosch: KBS, 2007
47 p. : ill.
ISBN
9789061738893

Besprekingen

Het verhaal van Kerstmis vertelt meer dan alleen het geboorteverhaal van Jezus. Het verhaal start met Maria en Jozef. De relatie tussen beiden wordt uitgelegd en er wordt stilgestaan bij de boodschap van de engel en de consequenties hiervan voor Jozef en Maria als koppel. De oproep van de keizer brengt het tweetal naar Bethlehem. Jezus wordt uiteindelijk geboren in een stal. De herders worden eerst door één engel en daarna door een engelenkoor opgeroepen tot geloof in en bezoek aan de Redder van de mensen. Wanneer de herders Jezus vinden in de kribbe, zijn ze ervan overtuigd dat Hij hun vriend en Redder is. Het feit dat Hij in dergelijke armoedige omstandigheden geboren is, sterkt hen in die overtuiging.
Ook de Wijzen krijgen hun plaats in dit boek. En er wordt uitvoerig stilgestaan bij de moorddadige rol die koning Herodes in deze geschiedenis speelt. Maar gelukkig is er een happy end: Maria en Jozef ontkomen aan de moordzucht van Herodes door naar Egypte te vluchten en ker…Lees verder
Groot formaat prentenboek dat in het bijzonder de geboorte van het kind Jezus beeldend vertelt. De erg vereenvoudigde navertelling van Lucas 1, vers 26-39, Matteus 1, vers 18-24, Lucas 2, vers 1-39 en Matteus 2, vers 1-23, gedoseerd in 13 hoofdstukken, met afzonderlijke titels, verhaalt, in tegenstelling tot de meeste jeugdbewerkingen, nagenoeg chronologisch, bijna ook alle episoden voor en na (de terugkeer in Nazareth) de geboorte en de aanbiddingen in Bethlehem. Geheel volgens de zogenaamde refererende vertel- en schrijfmethode van bijbelteksten, die aansluiten bij het (nog) zeer beperkte referentiekader van de doelgroep. Daardoor zeer geëigend om voor te lezen, ook in grotere groepen. De overwegend dubbelpaginagrote illustraties zijn in waterverf met zwart/bruine inktcontouren en veel grote vlakken. Het omslag is fraai en uitnodigend. De kindvriendelijke, imposante, fraaie tekeningen op mooi glanzend papier relateren aan een oosters milieu en sfeer, waarin de verhaalfiguren vrij st…Lees verder

Het verhaal van Kerstmis

De wonderlijke geschiedenis over de geboorte van Jezus is in dit boek verwerkt tot een mooi voorleesverhaal. Zelfs als je niet gelovig bent, is het net een sprookje. Een verhaal dat gemakkelijk te begrijpen is omdat het zo eenvoudig verteld is. De sfeervolle illustraties van Elena Temporin begeleiden het kerstverhaal. Bij KBS/VBS verscheen eveneens het door haar geïllustreerde boek over Franciscus van Assisi.