Boek
Nederlands
Als de minnaar van een jonge serveerster wordt vermoord, neemt diens vrouw privédetective Max Winter in de arm om meer over haar te weten te komen.
Titel
Isabelle
Auteur
Felix Thijssen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 1999
239 p.
ISBN
90-245-3731-2

Besprekingen

Ben, de nieuwe geliefde van Isabelle, wordt tijdens het vrijen vermoord. Isabelle raakt gewond en in coma. De politie beschouwt het als een afrekening van de Amerikaanse maffia, maar Max Winter, die door Bens vrouw Judith is aangezocht om iets over Isabelle te weten te komen, gaat op zoek naar verborgen identiteiten en vindt een spoor dat naar Frankrijk leidt en naar zwendel met wijn. Isabelle is intussen uit het ziekenhuis ontslagen; ze is zwanger van een tweeling. Judith treedt met haar in onderhandeling om een baby af te staan. Thijssen heeft in dit tweede Max Winter verhaal (na Cleopatra*, waarvoor Thijssen de Gouden Strop 1999 kreeg, voor Isabelle werd hij genomineerd voor de Gouden Strop 2000) een ingewikkelde intrige op knappe wijze tot een goed einde gebracht. Het puzzelelement alleen al maakt het een aangenaam boek om te lezen. Wat de karakters betreft maakt de schrijver ze vaak te naïef en karikaturaal om geloofwaardig te zijn. Winter daarentegen is een interessante levende …Lees verder

Over Felix Thijssen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Buntrabe

Felix Thijssen (Rijswijk (Zuid-Holland), 24 november 1933) is een Nederlandse schrijver van kinder-, sciencefiction- en spannende boeken. Ook schreef hij diverse scenario's voor speelfilms en televisieseries.

Levensloop

Zijn middelbareschoolopleiding werd herhaaldelijk onderbroken door baantjes in filmstudio’s, op boerderijen en als reisleider. In 1950 schreef hij als zeventienjarige een detective-verhaal met de titel 'De man met de bolhoed'.

Een jaar later verhuisde hij met zijn vader naar Frankrijk. Tussen 1952 en 1954 gaf hij hier Engelse les in een Jezuïetenklooster. In 1955 keerde hij terug naar Nederland waar hij gedurende zo'n 15 jaar in de journalistiek werkzaam was, onder andere bij Het Binnenhof, De Nieuwe Pers en Het Centrum.

In 1970 kocht Thijssen een oude boerderij in het dorpje Acquoy, bij het fort Asperen. Hier besloot hij zich volledig aan het schrijven te wijden. Hij had toen al twee romans en enkel…Lees verder op Wikipedia