Boek
Nederlands

De koning van de vuilnisbelt

Geert Klaasen (auteur), Harmen van Straaten (illustrator)
+1
De koning van de vuilnisbelt
×
De koning van de vuilnisbelt De koning van de vuilnisbelt
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Juno ontmoet Sem, die zijn koninkrijk op een vuilnisbelt heeft gebouwd. In de nacht wordt ze meegevoerd in zijn droomwereld en moet ze het geheim van de Eeuwige Twijfelaar oplossen. Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De koning van de vuilnisbelt
Auteur
Geert Klaasen
Illustrator
Harmen van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Davidsfonds /Infodok, 2022
156 p. : ill.
ISBN
9789002275050 (hardback)

Besprekingen

Een avontuurlijk boek over het verlegen en nieuwsgierige meisje Juno. Ze ontmoet Sem, een jongen die zijn koninkrijk op een vuilnisbelt heeft gebouwd. Terwijl de mysteries overdag opstapelen, wordt ze 's nachts meegezogen in Sems wonderlijke droomwereld. Daar ontmoet ze de Nevelkapitein, moet ze vluchten voor gruwelijke Nachtmerries en komt in aanraking met het mysterie van de Eeuwige Twijfelaar. Juno en Sem ontrafelen het geheim en beseffen dat de toekomst van Dromenland in hun handen ligt. Spannend en meeslepend geschreven. Met sfeervolle zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Geert Klaasen

Geert Klaasen is een Belgische schrijver en huisarts.

In 2014 schreef Klaasen een kortverhaal getiteld Een duo van tranen, waarmee hij de WEL-wedstrijd Flitsverhaal won. In 2015 werd zijn kortverhaal Klemtoon genomineerd voor de OIKOS-wedstrijd Kortverhalen Eco-Future. In 2016 schreef hij het boek De Zilveren Raaf, dat bekroond werd met de Zoute Zoen. Dit is de prijs voor het beste jeugdboek. Met deze spannende roman, die zich afspeelt in het communistische Praag van de jaren 50, kaapte Geert Klaasen ook derde prijs weg bij de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen.

Na het succes van De zilveren raaf begon hij te schrijven aan De kronieken van Finn. Het gestolen sterrenstof is het eerste deel uit deze reeks. In 2020 verscheen het tweede deel bij Davidsfonds - Infodok: De laatste vuurtorenwachter. In de zomer van 2021 werd het derde deel van de reeks uitgegeven met als titel De zilveren zandstorm.

Begin 2022 werd de s…Lees verder op Wikipedia