Boek
Nederlands

Griezelen in de achtbaan

Geronimo Stilton (auteur), Loes Randazzo (vertaler), Danilo Barozzi (illustrator)
Geronimo (ik-figuur) gaat met zijn vriendin Duifje naar de Grote Griezelkermis. De grootste attractie is een griezelachtbaan. Maar al snel blijkt dat een deel van de passagiers er niet meer uitkomt! Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Griezelen in de achtbaan
Auteur
Geronimo Stilton
Vertaler
Loes Randazzo
Illustrator
Danilo Barozzi Giulia Zaffaroni
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Brividi sull'ottovolante
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2016
116 p. : ill.
ISBN
9789085923442 (hardback)

Besprekingen

Muis Geronimo Stilton, de deftige bebrilde eigenaar en uitgever van de meest gelezen krant 'De Wakkere Muis' van Muizeneiland gaat met zijn vriendin Duifje naar de Grote Griezelkermis. De grootste attractie is een griezelachtbaan met karretjes in de vorm van doodskisten die rijden op rails die dwars door een reusachtige schedel lopen. Maar waar blijven de passagiers die in de achtbaan gaan maar er niet meer uitkomen? Precies een zaak voor Duifje en Geronimo om daar achter te komen. Het blijkt dat veel kinderen de verhalen over en van Geronimo Stilton waarderen, niet alleen door het verhaal, maar meer nog door de bijzondere en speelse lay-out van de tekst die in verschillende lettertypes, grootte en kleuren is afgedrukt. Het helpt hen om moeilijke begrippen spelenderwijs te doorgronden, ook al door de verklaring van uitdrukkingen onder aan de bladzijden. Behalve de tekst maken de vele, kleurrijke grappige illustraties het verhaal zeer toegankelijk. Zesde deel uit de 'Groene Reeks' te h…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia