Boek
Engels

Gilbert the ghost

+1
Gilbert the ghost
×
Gilbert the ghost Gilbert the ghost
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Spookje Gilbert is anders dan de andere spookjes. Hij wil geen mensen aan het schrikken maken. Daarom wordt hij opgesloten in een enge toren. Maar is dat wel zo erg? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Jezelf zijn, Spoken
Titel
Gilbert the ghost
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Engels
Oorspr. taal
Nederlands
Oorspr. titel
Spookje Spartacus
Uitgever
New York: Clavis, 2015
[24] p. : ill.
ISBN
9781605372235 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

Je bent als spookje geboren en dan is je levenspad bepaald. Zo niet voor Gilbert. Als hij naar de spookschool moet om het echte spoken te leren, gaat het finaal mis. In plaats van een stevige ‘BOEHH BOE!!!’ zoals het hoofd verordonneert, komt Gilbert niet verder dan een slap ’Ba…ba…bahoe’. Als straf wordt hij verbannen naar de Abandoned Tower, een eenzame plek waarvan je alleen terugkeert als je echt kunt spoken. Gilbert ontdekt in de toren Meow, een inktzwarte kater. Samen bouwen ze aan een gezellig onderkomen, een plek waar de andere spoken graag komen buurten. Groot formaat prentenboek over anders zijn. Het heeft een kostelijke uitwerking gekregen, zowel woordelijk als visueel. De sfeervolle illustraties, waarbij onder meer krijt, gouache, inkt en aquarel gebruikt worden, zijn knus. De huiselijkheid en het anders zijn worden treffend in beeld gebracht. Opvallend mat zwart omslag, als een schoolbord, met een uitnodigende afbeelding van het roze spookje. Een aantrekkelijk prentenboek…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max