Boek
Engels

Little white fish

+1
Little white fish
×
Little white fish Little white fish
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Een klein wit visje vraagt andere zeedieren of ze zijn moeder hebben gezien. Hardkartonnen prentenboek met kleurrijke collages op een zwarte achtergrond. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Kleuren, Vissen
Titel
Little white fish
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Engels
Oorspr. taal
Nederlands
Oorspr. titel
Klein wit visje
Uitgever
New York: Clavis, © 2004
[20] p. : ill.
ISBN
9789044802573 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

Een grappig bol visje, wit en gedeeltelijk kleurig gestreept, is zijn moeder kwijt. Voordat hij haar vindt (ze is een groter evenbeeld van hemzelf), komt hij allerlei zeedieren tegen, een per dubbele pagina, die worden benoemd (kleur en soort). Het omslag en de pagina’s zijn zwart. Daarop zijn met verschillende technieken, met gebruik van collage, de felgekleurde dieren te zien. De dieren zijn eenvoudig van vorm; toch zijn de emoties verdriet, verbazing en blijdschap goed waar te nemen. De weinige regels tekst ondersteunen de tekeningen. Aantrekkelijk hardkartonnen prentenboek om met peuters te bekijken en kleuren/dieren te benoemen. Vertaling van: 'Klein wit visje'* (9e dr., 2020). Vanaf ca. 2 jaar.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max