Boek
Nederlands

Elke dag Dikkie Dik : 365 verhaaltjes

Jet Boeke (auteur)
+1
Elke dag Dikkie Dik : 365 verhaaltjes
×
Elke dag Dikkie Dik : 365 verhaaltjes Elke dag Dikkie Dik : 365 verhaaltjes

Elke dag Dikkie Dik : 365 verhaaltjes

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Voor elke dag van het jaar een avontuur van de bekende rode kater Dikkie Dik. Een bundel vol verhaaltjes, rijmpjes en raadels. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Elke dag Dikkie Dik : 365 verhaaltjes
Auteur
Jet Boeke
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2018
251 p. : ill.
ISBN
9789025767648 (hardback)

Besprekingen

Dit jaar bestaat Dikkie Dik veertig jaar, en dit jubileum wordt onder andere gevierd met het verschijnen van dit kloeke voorleesboek met 365 korte verhaaltjes. Deze gezellige bundel bevat voor iedere dag van het jaar een kort avontuur van de alom bekende oranje kat, met veel vrolijke illustraties in verschillende formaten. Verhaaltjes over de seizoenen, Pasen, Sinterklaas en Kerst, en terugkerende korte tekstjes over steeds een andere letter van het alfabet. Voor peuters en kleuters herkenbare emoties komen aan bod, zoals boosheid, jaloezie en angst, en alledaagse onderwerpen als buiten op onderzoek uitgaan, ruziemaken, vriendschap en plagerijtjes. De bundel is een mooie verzameling van verhalen en illustraties die de afgelopen vier decennia over Dikkie Dik zijn verschenen. Verzorgde uitgave in vierkant formaat, met leeslint met daaraan een oranje, vilten poezenkopje. Vanaf ca. 2 jaar.

Elke dag Dikkie Dik

In deze feesteditie, die naar aanleiding van veertig jaar Dikkie Dik verschenen is, worden de leukste verhaaltjes samengebundeld. Voor elke dag van het jaar een verhaaltje, een rijmpje of een telspelletje. Heel keurig bijeengebracht met de bijhorende illustraties. Het is een tamelijk lijvig boek geworden, dat fris oogt met al dat oranje op de flap en met de gekende rode kater. Heel mooi uitgegeven, en wat bijzonder mooi is zijn de kattenpootjes die op de oranje bladsneden gedrukt zijn.Waar is de tijd dat Sesamstraat elke dag een verhaaltje bracht over de avonturen van de rosse kater, die stilletjesaan naam en faam kreeg. Het was een fris en leuk onderdeel van het programma. Bij mensen die het ontstaan van het beestje kennen, roept dit boek nostalgie op. Maar het blijft wel zijn uitstraling behouden. Toch hebben vele verhaaltjes wat ingeboet aan spanning en avontuur. Niet dat er onvoldoende afwisseling is: de seizoenen, letters, spelletjes, tegenstellingen, enz. …Lees verder

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia

Suggesties