Boek
Nederlands

40 graden in de schaduw : over leven in een ander klimaat

Jill Peeters (auteur), Luc Goeteyn (auteur), Chris Jacobson (auteur)
+1
40 graden in de schaduw : over leven in een ander klimaat
×
40 graden in de schaduw : over leven in een ander klimaat 40 graden in de schaduw : over leven in een ander klimaat

40 graden in de schaduw : over leven in een ander klimaat

Populairwetenschappelijke vertaling en samenvatting van vooral het vijfde rapport over klimaatverandering van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) uit 2014.
Titel
40 graden in de schaduw : over leven in een ander klimaat
Auteur
Jill Peeters Luc Goeteyn Chris Jacobson
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: LannooCampus, 2014
267 p. : ill.
ISBN
9789401421362 (paperback)

Besprekingen

Populairwetenschappelijke vertaling en samenvatting van vooral het vijfde, omvangrijke rapport over klimaatverandering van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) uit 2014. Het geeft niet alleen inzicht in de oorzaken en gevolgen van complexe milieuproblematiek, maar ook een visie op hoe het in de toekomst zou moeten. De drie auteurs – weervrouw, geograaf-planoloog, bioloog en milieuspecialist – hebben er één geheel van weten te maken. Hun doel is dat de lezer de aard en de omvang van klimaatverandering beter begrijpt en ondanks de onheilstijdingen beseft dat er wat aan te doen valt. Naast de lopende tekst zijn er vele feiten, weetjes en quotes opgenomen. De kleurrijke opmaak neigt naar het tijdschriftachtige en beoogt ook een jonger publiek te trekken. De tekst leest vlot. Deze oproep voor internationale solidariteit kan een breed publiek bereiken. Met figuren, tabellen en grafieken. Bevat verwijzingen naar websites en een uitgebreide literatuuropgave.

Over Jill Peeters

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Jill Peeters (Roeselare, 10 maart 1975) is een Vlaamse weervrouw.

Levensloop

Op de middelbare school volgde Peeters natuurwetenschappen en wiskunde in het hoger onderwijs. Haar vrije tijd ging uit naar muziek en chiro. Nadien volgde ze geografie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Na haar studies werkte Peeters in de kledingzaak van haar ouders, terwijl ze bleef solliciteren bij de VTM en de VRT. In 2000 werd ze bij VTM aanvaard en mocht ze samen met Eddy De Mey het weer presenteren. In 2019 gaf ze aan in december van dat jaar, na 19 jaar te stoppen met haar job als weervrouw. Ook werkte ze mee aan verschillende programma's, onder meer op Vitaya en de VRT.

Peeters heeft meerdere boeken geschreven: Jill doet het WEER. Hierin geeft ze inzicht in hoge en lage drukgebieden, klimaatschommelingen, isobaren en geeft ook een antwoord op vragen zoals "is het weer beter aan onze kust?", "wat met het gat in de ozonlaag?" …Lees verder op Wikipedia