Boek
Nederlands

Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S en de junglebende

Jozua Douglas (auteur), Geert Gratama (illustrator)
+1
Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S en de junglebende
×
Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S en de junglebende Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S en de junglebende

Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S en de junglebende

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Lev en zijn medespeurders worden voor een bijzondere zaak gevraagd in de jungle van Costa Banana, die een wedstrijd voor detectives blijkt te zijn. Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S en de junglebende
Auteur
Jozua Douglas
Illustrator
Geert Gratama
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Bureau Speurneus en de junglebende
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2022
215 p. : ill.
ISBN
9789026161087 (hardback)

Besprekingen

Een nieuwe zaak voor de detectives van bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. Meneer De Bruin meldt zich voor een bijzondere opdracht. De helden moeten de vermiste Cor de Haan opsporen in de jungle van Costa Banana. Het is geen gewone opdracht, maar een wedstrijd waaraan allerlei detectives meedoen. Lev en zijn vrienden vertrouwen het niet en gaan mee om meneer De Bruin in de gaten te houden. Zo ontdekken ze dat ze in groot gevaar verkeren.Jozua Douglas (Eenrum, 1977) is een bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Hij schreef tientallen boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Hotze de Roosprijs en de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.Het boek maakt deel uit van de serie: 'Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S’ en is los te lezen. In humoristische stijl geschreven en met bijpassende zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Jozua Douglas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maike Douglas

Jozua Douglas (Eenrum, 1977) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn bekendste serie is Costa Banana.

Biografie

Jozua Douglas is geboren in Groningen (1977). Hij debuteerde als dichter op het 32e Poetry International festival in 2001. In 2009 verscheen zijn prentenboek De Kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten'. Loes Riphagen verzorgde de illustraties. In 2012 debuteerde hij met het jeugdboek De verschrikkelijke badmeester, waarvoor hij de Hotze de Roosprijs ontving. Met De gruwelijke generaal (2015) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2016) won hij de Pluim van de Kinderjury. Eind 2017 werd Douglas door de CPNB gevraagd het Kinderboekenweekgeschenk, De Eilandenruzie, voor 2018 te schrijven.

Douglas is de broer van kunstschilder Daniel Douglas. Hij woont en werkt in Wijk bij Duurstede.

Bibliografie