Boek
Nederlands

Beu

Kaat Vrancken (auteur), Noëlle Smit (illustrator)
Titel
Beu
Auteur
Kaat Vrancken
Illustrator
Noëlle Smit
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2010
[28] p. : ill.
ISBN
9789045111322 (hardback)

Besprekingen

De verwende Julia wil van alles doen en direct goed zijn. Als blijkt dat je eerst veel moet oefenen om iets te kunnen, is voor Julia de lol er snel af en heeft ze genoeg van dansles, drumles, zwemles, etc. Pap en mam zijn ten einde raad. Vlot geschreven prentenboek met als thema: als je ergens goed in wilt zijn, moet je veel leren en oefenen; geduld is een schone zaak. Een karaktereigenschap die weinig kinderen hebben. Daarom zullen ze dit verhaal heel herkenbaar vinden. Kleurige gedetailleerde illustraties waar veel op te zien is, over anderhalve bladzijde. De behoorlijke hoeveelheid vlotte tekst staat links, rechts of onder de illustratie op een witte achtergrond. De afloop is origineel. Leuk voorlees-/prentenboek in oblong formaat, zeker ook bruikbaar op scholen tijdens kringgesprekken. Vanaf ca. 4 jaar.

Beu

Julia heeft om de haverklap een nieuwe hobby, maar na enkele lessen heeft ze er geen zin meer in. Dansen, drummen, zwemmen, snowboarden ... ze probeert het allemaal, maar geeft het gauw weer op. Toch is er één hobby die ze niet beu wordt. Welke ouder herkent het niet: een kind dat om de haverklap zijn zinnen op een andere hobby zet?! In dit geval worden de ouders het niet beu de kleine Julia te steunen in al wat ze wil doen. Vooral mama is enthousiast bij elke keuze van Julia, papa bekijkt het liever van achter zijn krant. Dit verhaal is heel humoristisch verteld met heel expressieve illustraties in hevige kleuren. Van bij het begin van het verhaal krijg je al hints naar Julia's ware hobby en op het einde kan je haar kunst bewonderen. Een aanrader, dit boek.


Over Kaat Vrancken

Kaat Vrancken (Bree, 27 december 1957) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Kaat Vrancken studeerde communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze werkte bij een uitgeverij, en als freelance copywriter bedacht ze reclame voor bedrijven. Later verhuisde ze met haar man en dochter naar Bree, haar geboorteplaats. Nu is ze auteur van kinderboeken en is ze lesgever Literaire Creatie op de Genkse Academie Muziek, Woord & Dans.

Werk

Terwijl haar dochter Hannah opgroeide, schreef Kaat Vrancken losse herinneringen over haar neer. Die vormen de basis voor haar debuut in 1995: Zing maar, Hannah, een boek dat werd opgedragen aan haar overleden vader. De illustraties zijn van Sandra Klaassen. In de reeks volgen nog meer titels, onder meer Tsjau, Hannah (1999) en Hannah en het raadsel van de stilte (2000). In de Hannah-boeken vertelt Vrancken over them…Lees verder op Wikipedia