Boek
Nederlands

Provence

Klaus Simon (auteur)
+1
Provence
×
Provence Provence
In de reeks:
ANWB Extra reisgids Provence – Frankrijk

Ontdek de Provence met de compacte reisgids ANWB Extra Provence. De Provence, bekend van de lavendel en rosé, is een perfecte bestemming voor iedereen die houdt van lekker eten, mooie natuur en eeuwenoude dorpjes.

De ANWB Extra reisgids Provence biedt naast veel praktische tips over campings, vakantiehuizen, hotels, chambres d’ hôt
Extra onderwerp
Provence, reisgidsen
Titel
Provence
Auteur
Klaus Simon
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Uitgever
Den Haag: Uitgeverij ANWB, © 2022
128 p. : ill. + kaart
ISBN
9789018048914 (paperback)

Besprekingen

Aangezien het hier om een toevoeging aan een serie reisboekjes gaat, mag de populairste streek van Frankrijk natuurlijk niet ontbreken. Toch vertelt de af en toe enigszins ronkende inleidende tekst niets nieuws. Nuttig zijn de plaatsbeschrijvingen, de uitklapbare kaart, de festiviteitenkalender en de wetenswaardigheden, die overigens een wat algemener strekking hebben. De gegevens zijn up to date, maar daarom juist snel onderhevig aan veroudering. Vooral geschikt voor reizigers zonder ervaring in Frankrijk, c.q. de Provence. Een boekje dat buiten de serie niet zoveel toevoegt.

Over Klaus Simon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Thomas Mues from Berlin, Germany

Klaus Simon (Bad Godesberg, 1949) is een Duitse beeldhouwer.

Leven en werk

Simon bezocht in 1975 de Fachhochschule für Kunst und Design in Keulen en studeerde van 1976 tot 1982 aan de kunstacademie van Düsseldorf, waaraan hij van 1983 tot 1986 als docent beeldhouwkunst verbonden was. Hij werd in 1984 uitgenodigd voor deelname aan de Biënnale van Venetië en kreeg in hetzelfde jaar een beurs van het Kunstfonds Bonn. Hij kreeg in 1986 de Förderpreis Bildende Kunst der Stadt Düsseldorf en had in 1992 een overzichtstentoonstelling in het Lehmbruck-Museum in Duisburg.

Van 1991 tot 1995 was hij docent aan het Institut Nationale Supérieure des Arts et de l'Action Culturelle (INSAAC) in Abidjan (Ivoorkust). Simon nam deel aan beeldhouwersymposia in onder andere Ettlingen in 1988 (met Werner Pokorny, Timm Ulrichs en Hüseyin Altin), Weingarten 1992 in Weingarten, Natur zeichen - Zeichen in d…Lees verder op Wikipedia