Boek
Nederlands

Vampier zonder tanden

Luc Descamps (auteur), Arne Van Steenbergen (illustrator)
+1
Vampier zonder tanden
×
Vampier zonder tanden Vampier zonder tanden
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Vladi vertelt zijn beste vriendin Lina een familiegeheim, dat te maken heeft met zijn zonderlinge opa. Samen met Vladi’s moeder brengen ze opa naar zijn geboortestreek Transsylvanië. Dat is een gevaarlijke reis, vooral ’s nachts… Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Vampiers
Titel
Vampier zonder tanden
Auteur
Luc Descamps
Illustrator
Arne Van Steenbergen
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2021
134 p. : ill.
ISBN
9789464013382 (hardback)

Besprekingen

De familie van Lina’s beste vriend Vladi heeft een geheim. Aan vrienden hoor je zo’n geheim te vertellen, vindt Lina. Wanneer Vladi haar betrekt bij het geheim van zijn opa, volgt een griezelig spannend avontuur met veel nachtelijk vampiergespook… In zestien korte hoofdstukken ontrolt zich een vrij snel verteld verhaal waarin griezelen voorop staat. Wat begint als een verhaal over op het eerste gezicht twee doodgewone kinderen, ontwikkelt zich tot een avontuur waarin de kinderen op reis gaan en niet helemaal weten wie er te vertrouwen is. Het boek heeft enkele zwart-witillustraties en de tekst kent veel dialogen. De personages blijven vrij vlak. Deel uit de reeks ‘Oehoe’*, waarin ook 'Viruskillers'* verscheen, met los te lezen avonturen over verschillende personages. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Luc Descamps

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Luc Descamps (Wilrijk, 27 april 1962) is een Belgisch schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken. Hij is met name bekend door de boekenreeks De donkere getallen, gericht op kinderen van 10 tot 14 jaar. Met het boek De donkere getallen III: de grot van Merlijn behaalde hij in 2007 de eerste prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Ook schreef hij het boek: Kristal van hoop.

Biografie

Descamps studeerde moderne talen en werkte als leraar Nederlands, Engels en Duits. In 2001 bracht hij De dodelijke pijp uit. Daarna begon hij met het schrijven van de succesreeks De donkere getallen, waarvan begin 2020 het 8ste deel verscheen. Voor deze reeks is er interesse uit Amerika om hiervan een tv-reeks te maken. In het totaal schreef hij 54 boeken, waaronder acht gidsen. De boeken die hij schrijft zijn onder te verdelen in verschillende categorieën: waargebeurde verhalen, realistische verhalen, avonturen…Lees verder op Wikipedia