Boek
Nederlands

Het geheime dierengenootschap

Luke Gamble (auteur), Selma Soester (vertaler)
+1
Het geheime dierengenootschap
×
Het geheime dierengenootschap Het geheime dierengenootschap
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De 11-jarige Edith gaat met haar oom, die dierenarts is voor magische dieren, naar het Himalayagebergte om een zieke yeti te redden. Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Fantasiefiguren, Yeti
Titel
Het geheime dierengenootschap
Auteur
Luke Gamble
Vertaler
Selma Soester
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The secret animal society
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2023
303 p.
ISBN
9789021034317 (hardback)

Besprekingen

Een avontuurlijk boek over magische dieren. De 11-jarige Edith wordt als haar ouders vermist worden naar een excentrieke oom gestuurd. Hij is dierenarts voor de bijzonderste en zeldzaamste dieren ter wereld. Op een dag krijgt hij het verzoek om een doodzieke Yeti in het Himalayagebergte te redden en Edith mag mee. De tocht door de besneeuwde bergen is levensgevaarlijk en ze komen ook een oude vijand tegen: Arabella Speerslag die jacht maakt op de laatste levende yeti’s. Levendig en spannend geschreven. Met enkele zwart-witillustraties van het gebied. Luke Gamble is een dierenarts en treedt regelmatig op in wildlifeprogramma’s op de Engelse tv. Hij heeft twee boeken geschreven. Het boek is het eerste deel van de serie: ‘Het geheime dierengenootschap’. Vanaf ca. 10 jaar.

Het geheime dierengenootschap

Welkom in de wondere wereld van Edith De Wit. Nou, zo wonderlijk is hij eigenlijk niet. Ze zit op een erg strenge kostschool voor meisjes, heeft vaak een bonzende hoofdpijn en ze ziet haar ouders enkel in de vakantie. En nu lijkt het dat haar ouders haar het tweede jaar op rij vergeten ophalen voor de zomervakantie. De directrice van het internaat wil dringend aan haar zomervakantie beginnen, dus gaat Edith logeren bij haar oom. Iemand waar ze nog nooit over gehoord heeft. Maar wanneer blijkt dat haar ouders haar niet vergeten zijn, maar dat ze vermist zijn, heeft Edith niet veel keuze.Ze komt terecht in een oud maar gezellig huis in het midden van het bos. Daar woont haar oom, een dierenarts, samen met een vriendelijke huishoudster en haar zoon. Ze wordt hartelijk welkom geheten door de laatste twee en krijgt een gezellige kamer toegewezen. Haar oom is minder overtuigd van haar komst, maar geeft schoorvoetend toe. Er is maar één echte regel, ze mag niet in de sc…Lees verder