Boek
Nederlands

Komt een hond bij de dierendokter : de beste hondenverhalen uit mijn praktijk

+1
Komt een hond bij de dierendokter : de beste hondenverhalen uit mijn praktijk
×
Komt een hond bij de dierendokter : de beste hondenverhalen uit mijn praktijk Komt een hond bij de dierendokter : de beste hondenverhalen uit mijn praktijk

Komt een hond bij de dierendokter : de beste hondenverhalen uit mijn praktijk

Anekdotes over honden en hun eigenaren uit de praktijk van een dierenarts uit Herentals (België).
Onderwerp
Honden, Dierenartsen
Titel
Komt een hond bij de dierendokter : de beste hondenverhalen uit mijn praktijk
Auteur
Maarten Jagermeester
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2020
271 p.
ISBN
9789089248374 (paperback)

Besprekingen

De Vlaamse auteur Maarten Jagermeester (pseudoniem van Frans Van Tendeloo, 1951) is dierenarts in Herentals (België) en heeft veel boeken geschreven over zijn ervaringen met dieren, o.a. 'Meneer de dierendokter : de vier seizoenen van een dierenarts' (2019)*. Het is een feelgoodboek, want de verhalen hebben een goede afloop. De verteltrend is realistisch en vertederend. Elk hoofdstuk is een kort verhaal met anekdotes over de betreffende hond en zijn eigenaar. De verhalen zijn ingedeeld naar de vier jaargetijden: lente, zomer, herfst, winter. De goede verteltrend maakt dat het lijkt of je er zelf bij bent, het boek verveelt geen minuut, maakt de negenentwintig verhalen spannend. De leden van het huishouden van de dierenarts komen ook regelmatig in beeld als trouwe helpers in zijn praktijk. Aantrekkelijk voor honden- en andere dierenliefhebbers. Buiten het omslag niet geïllustreerd.

Over Maarten Jagermeester

CC BY 2.5 nl - Foto van/door Koen Broos, huisfotograaf

Maarten Jagermeester (Herentals, 2 augustus 1951), een pseudoniem van Frans Van Tendeloo, is een Vlaams schrijver en dierenarts.

Maarten is opgegroeid op een boerderij en omdat hij zoveel van dieren hield, is hij dierenarts geworden. Het schrijven was eerst een hobby, maar ondertussen heeft hij toch al meer dan twintig boeken neergepend. Jagermeester (een afleiding van de bessenlikeur Jägermeister) had ook jarenlang een vaste rubriek in het hondentijdschrift Woef.

Zijn boeken gaan steeds over het welzijn van dieren. Zijn inspiratie haalt hij telkens uit voorvallen die in zijn praktijk gebeuren. Jagermeesters boeken bevatten veel afwisseling; telkens weet hij de dieren en hun gewoontes zeer treffend en in een jeugdige taal in beeld te brengen. De auteur vindt humor in zijn werk erg belangrijk. Toch schrikt hij er niet voor terug om ook ernstigere thema's - zoals proeven op dieren - in zijn werk aan bod te laten komen. Tot 2012 schreef hij vooral …Lees verder op Wikipedia