Boek
Nederlands

Meneer de dierendokter : de vier seizoenen van een dierenarts

+1
Meneer de dierendokter : de vier seizoenen van een dierenarts
×
Meneer de dierendokter : de vier seizoenen van een dierenarts Meneer de dierendokter : de vier seizoenen van een dierenarts

Meneer de dierendokter : de vier seizoenen van een dierenarts

Anekdotes uit de praktijk van een dierenarts uit Herentals (België).
Onderwerp
Dierenartsen
Titel
Meneer de dierendokter : de vier seizoenen van een dierenarts
Auteur
Maarten Jagermeester
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2019
221 p.
ISBN
9789089247612 (paperback)

Besprekingen

Dierenartsen komen in hun loopbaan van alles tegen. Ze hebben niet alleen te maken met grote én kleine dieren, maar ook de baasjes van de dieren kunnen hun dag maken of breken. In dit boek vertelt een dierenarts uit Herentals (België) bevlogen en met gevoel voor humor over het wel en wee in zijn praktijk. De anekdotes variëren van grappig tot ontroerend, en schetsen over het algemeen een tamelijk hilarisch beeld van het leven van een dierenarts die zowel landbouwhuisdieren als gezelschapsdieren in zijn patiëntenbestand heeft. Aan het taal- en woordgebruik is slechts licht de Vlaamse achtergrond van de auteur te herleiden, maar het geheel is, zowel door het vermelden van plaatsnamen en geografische gegevens als door de sfeer die het decor van de verhalen uitstraalt, vooral verbonden met het leven in en om Herentals, en zal daardoor waarschijnlijk in de eerste plaats lezers in Vlaanderen aanspreken. Niet geïllustreerd.

Over Maarten Jagermeester

CC BY 2.5 nl - Foto van/door Koen Broos, huisfotograaf

Maarten Jagermeester (Herentals, 2 augustus 1951), een pseudoniem van Frans Van Tendeloo, is een Vlaams schrijver en dierenarts.

Maarten is opgegroeid op een boerderij en omdat hij zoveel van dieren hield, is hij dierenarts geworden. Het schrijven was eerst een hobby, maar ondertussen heeft hij toch al meer dan twintig boeken neergepend. Jagermeester (een afleiding van de bessenlikeur Jägermeister) had ook jarenlang een vaste rubriek in het hondentijdschrift Woef.

Zijn boeken gaan steeds over het welzijn van dieren. Zijn inspiratie haalt hij telkens uit voorvallen die in zijn praktijk gebeuren. Jagermeesters boeken bevatten veel afwisseling; telkens weet hij de dieren en hun gewoontes zeer treffend en in een jeugdige taal in beeld te brengen. De auteur vindt humor in zijn werk erg belangrijk. Toch schrikt hij er niet voor terug om ook ernstigere thema's - zoals proeven op dieren - in zijn werk aan bod te laten komen. Tot 2012 schreef hij vooral …Lees verder op Wikipedia