Boek
Nederlands

Sara Paletti

Manon Sikkel (auteur), Katrien Holland (illustrator)
+1
Sara Paletti
×
Sara Paletti Sara Paletti
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Sara Paletti bedenkt steeds plannen om het leven in de flat waar ze woont leuker te maken. Dat lukt niet altijd, tot ze een jongen in een jurk ontmoet. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Sara Paletti
Auteur
Manon Sikkel
Illustrator
Katrien Holland
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, copyright 2022
145 p. : ill.
ISBN
9789024593811 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk verhaal over het optimistische meisje Sara Paletti. Ze woont op de dertiende verdieping in een flat die afgebroken gaat worden. Sara bedenkt steeds plannen om het leven in de flat leuker te maken. Dat lukt niet altijd. Totdat ze Alfie ontmoet, de jongen in de jurk. In vlotte, vrolijke stijl geschreven, vanuit het ik-perspectief. Manon Sikkel (Raamsdonk, 1965) is een bekende Nederlandse schrijver, psycholoog, journalist en jeugdauteur. Ze schreef meer dan dertig boeken. Haar werk won meerdere literaire prijzen, zoals de Hotze de Roosprijs en de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Met eenvoudige, grappige kleurenillustraties. Eerste deel in een nieuwe serie rond Sara Paletti. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Manon Sikkel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Manon Sikkel

Manon Sikkel (1965) is journalist, psycholoog en schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Sikkel bracht haar jeugd door in Hilversum, alwaar ze school liep aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Ze studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde ze enige tijd aan de London School of Economics.

Als journaliste was en is ze verbonden aan diverse bladen. Naast haar journalistieke activiteiten heeft ze allerlei boeken over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zoals over koken, psychologie en interviews. Sinds 2010 legt ze zich vooral toe op het schrijven van kinderboeken. Daarnaast gaf ze les aan de Schrijversvakschool in Amsterdam en is ze een van de oprichters van Lopen Zonder Blaren.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009 en de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderju…Lees verder op Wikipedia