Boek
Nederlands

Het land van A tot Z

Marian van Gog (auteur), Eric Bouwens (illustrator)
De sleutel van de kist is kwijt. Bit gaat zoeken. Hij moet woorden raden. Run en Zip helpen hem. AVI-E3. Met kleurrijke illustraties en opdrachten. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Leesniveau
AVI E3, AVI 3, AVI 2
Titel
Het land van A tot Z
Auteur
Marian van Gog
Illustrator
Eric Bouwens
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Abimo, 2016
45 p. : ill.
ISBN
9789462345638 (hardback)

Besprekingen

Deeltje uit de serie 'Lezergame'*, eerste leesboekjes over Run, Bit en Zip die samen het Lezergame-team vormen. In dit deeltje zoeken ze de sleutel van een kist en daarvoor gaat Bit naar het land van A tot Z. Via een 'oortje' staat hij in verbinding met de andere twee die hem begeleiden op zijn zoektocht. Door allerlei opdrachten weet hij uiteindelijk de sleutel te vinden. Het verhaal voor beginnende lezers is wel aardig bedacht met allerlei woordspelletjes maar wat ingewikkeld uitgewerkt. Een nogal drukke en rommelige lay-out, met verschillende lettertypes en lettergroottes. Sommige bladzijden zijn in stripvorm. Het verhaal heeft een open einde zodat aan het slot nog steeds niet duidelijk is wat er in de kist zit. De stripachtige illustraties in heldere, soms wat harde kleuren passen goed bij de tekst. Achterin het boek staan nog wat opdrachtjes die niet veel toegevoegde waarde hebben. AVI-E3. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Marian van Gog

Marian van Gog (Huizen, 16 april 1951) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en songwriter.

Biografie

Jeugd en opleiding

Marian werd geboren in Huizen. Papa had een boekbinderij waar zij als kind vaak meehielp. Lezen was op school haar favoriete vak. Ze schreef vooral graag gedichten. Toen ze naar de middelbare school ging deed ze mee aan een hoorspelwedstrijd waar zij de eerste prijs won. Hierna ging ze naar de hts waar ze chemische techniek studeerde. Na een tijdje in een laboratorium te hebben gewerkt besloot ze toch schrijfster te worden.

Carrière

In 1978 ging van Gog aan de slag als schrijfster. Ze schreef verhalen voor kranten en had haar eigen cabaretgroep waar zij verhaaltje voor schreef. Later begon ze ook met het schrijven van liedteksten voor Kinderen voor Kinderen. Een vaar haar bekends…Lees verder op Wikipedia

Suggesties