Boek
Nederlands
Bit gaat snoep halen in Lekker Land. Maar er groeit geen snoep meer aan de bomen. De rivier staat droog. Hoe moet Bit nu aan snoep komen? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Het Lekker land
Auteur
Marian van Gog
Illustrator
Eric Bouwens
Medewerker
Martine Ceyssens
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Abimo, 2017
45 p. : ill.
ISBN
9789462345669 (hardback)

Besprekingen

Run, Bit en Zip vormen samen het Lezergame-team. In dit verhaal gaat Bit op zoek naar snoep om het diertje in de kist te voeren. Hij gaat naar Lekker Land waar normaliter snoep aan de bomen groeit. Daar aangekomen ontdekt hij dat er geen sap meer door de rivier stroomt en dat het snoep weg is of verdroogd. Volgens de Dongels komt dat door de gemene Trojans. Zij hebben in de bergen een dam gebouwd waardoor er geen sap meer naar Lekker Land stroomt. Bit bedenkt samen met Run en Zip (die thuis zijn, maar waar hij via een oortje mee communiceert) een list om, met twee Dongels, de dam te vernietigen. Onderhoudende oefenstof voor beginnende lezers, met een leuke verhaallijn, AVI-M4. De bedachte list is origineel. Het boek staat boordevol kleurenillustraties die het verhaal aanvullen. De lay-out wordt afgewisseld met strippagina’s. Achterin vier pagina’s met vragen over het verhaal. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Marian van Gog

Marian van Gog (Huizen, 16 april 1951) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en songwriter.

Biografie

Jeugd en opleiding

Marian werd geboren in Huizen. Papa had een boekbinderij waar zij als kind vaak meehielp. Lezen was op school haar favoriete vak. Ze schreef vooral graag gedichten. Toen ze naar de middelbare school ging deed ze mee aan een hoorspelwedstrijd waar zij de eerste prijs won. Hierna ging ze naar de hts waar ze chemische techniek studeerde. Na een tijdje in een laboratorium te hebben gewerkt besloot ze toch schrijfster te worden.

Carrière

In 1978 ging van Gog aan de slag als schrijfster. Ze schreef verhalen voor kranten en had haar eigen cabaretgroep waar zij verhaaltje voor schreef. Later begon ze ook met het schrijven van liedteksten voor Kinderen voor Kinderen. Een vaar haar bekends…Lees verder op Wikipedia

Suggesties