Boek
Nederlands

De vermissing

Michael Berg (auteur)
Als journaliste Chantal Zwart door de ouders van een vroegere vriendin, die vermist wordt, gevraagd wordt haar op te sporen, raakt zij verstrikt in een spannende zoektocht.
Titel
De vermissing
Auteur
Michael Berg 1956-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, © 2021
398 p.
ISBN
9789044351583 (paperback)

Besprekingen

Journaliste Chantal Zwart, woonachtig in Frankrijk, wordt benaderd door ouders van haar vroegere vriendin Ella Drukker. Ella bezoekt haar ouders al jaren niet meer maar heeft steeds trouw kaarten gestuurd. Dat is inmiddels gestopt. Chantal wordt gevraagd uit te zoeken wat er met Ella gebeurd is. Na enige twijfel stemt ze toe maar algauw ontdekt ze dat er in haar huis is ingebroken. Het enige, wat is meegenomen, is informatie over Ella. Wie zit Chantal op de hielen? Dit spannende verhaal neemt ons mee in de zoektocht naar Ella. Het wordt de lezer steeds duidelijker wie Chantal wil dwarsbomen. Ook ontdekken we wat voor persoon Ella eigenlijk is. Tussendoor wordt de lezer ook nog geconfronteerd met brute overvallen op het Franse platteland. Lang is onduidelijk wat die met de hele zaak te maken hebben maar in het slot komt alles bij elkaar. Chantal beleeft dan nog een aantal angstige uren. Details over Parijs, de gele hesjes, de brand in de Notre Dame spelen op de achtergrond een rol. Kor…Lees verder

Over Michael Berg

Michel van Bergen Henegouwen (Heerlen, 4 juni 1956), die schrijft onder de schuilnaam Michael Berg, is een Nederlands thrillerauteur die enige jaren in Frankrijk woonde en werkte.

Bibliografie

  • Twee zomers (2008)
  • Blind vertrouwen (2009)
  • Een echte vrouw (2010)
  • Hôtel du Lac (2011)
  • Nacht in Parijs (2012)
  • Heller (2014)
  • Het meisje op de weg (2015)
  • Broertje (2017)
  • Ik zie je (2019)
  • De vermissing (2021)

Onderscheidingen

  • Hôtel du Lac werd genomineerd voor de Diamanten Kogel 2011, de Vlaamse prijs voor de beste misdaadroman van het jaar.
  • Met Nacht in Parijs won hij de Gouden Strop 2013, de prijs voor de beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende roman.
  • Nominaties Het meisje op d…Lees verder op Wikipedia