Een Engelse kolonel en zijn schoonzoon vluchten in 1660 over de Atlantische Oceaan om daar onderdak te zoeken vanwege de moord op koning Charles I. De secretaris van het Regicidecomité wordt hen achterna gestuurd, en is vastberaden ze dood of levend op te pakken.
Titel
Regicide
Auteur
Robert Harris 1957-
Vertaler
Rogier van Kappel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Act of oblivion
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2022
463 p.
ISBN
9789403164618 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Een historische roman, losjes op ware gebeurtenissen gebaseerd, over een kolonel en zijn schoonzoon die over de Atlantische Oceaan vluchten vanwege de moord op koning Charles I. 1660. Edward Whalley en William Goffe worden gezocht voor moord, en zijn in Engeland bij verstek veroordeeld wegens hoogverraad. In Londen geeft het Regicideomité van de Privy Council Richard Nayler de opdracht om de gevluchte mannen op te sporen. Nayler zal nergens voor terugdeinzen om ervoor te zorgen dat de beide mannen hun verdiende loon krijgen. Er staat een prijs van honderd pond op hun hoofd, en het maakt niet uit of ze dood of levend worden opgepakt. In spannende en hedendaagse stijl geschreven. Robert Harris (Nottingham, 1957) is een internationaal bekende Britse schrijver, scenarioschrijver en journalist. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de CWA Ian Fleming Steel Dagger en de César Award for Best Adaptation.

Over Robert Harris

CC BY 3.0 - Foto van/door Krimidoedel Dr. Jost Hindersmann

Robert Dennis Harris (Nottingham, Verenigd Koninkrijk, 1957) is een Brits schrijver en voormalig journalist.

Levensloop

Na een studie aan de Universiteit van Cambridge werd hij journalist bij de BBC, politiek redacteur van The Observer en columnist bij The Sunday Times en Daily Telegraph. In 2003 werd Robert Harris uitgeroepen tot columnist van het jaar tijdens The British Press Awards. Hij woont in Berkshire, is getrouwd en heeft drie kinderen.

Hij schreef naast de bestsellers Fatherland (1992) (NL: Vaderland), Enigma (1995), Archangel (1998), Pompeii (2004) en Imperium (2006) een vijftal non-fictie boeken waaronder Selling Hitler (1992) over de vermeende dagboeken van Hitler. Van Fatherland is in 1994 een tv-film gemaakt met Rutger Hauer als Kripo-rechercheur March. Enigma werd in 2001 verfilmd door Michael Apted met Kate Winslet en Dougray …Lees verder op Wikipedia