Boek
Nederlands

Een heel bijzondere toverstaf

Sophie Kinsella (auteur)
+1
Een heel bijzondere toverstaf
×
Een heel bijzondere toverstaf Een heel bijzondere toverstaf

Een heel bijzondere toverstaf

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Ella's moeder lijkt een gewone moeder, maar ze is een fee. Alleen gaan haar tovertrucs vaak helemaal verkeerd. Gelukkig let Ella altijd goed op als mama toverles krijgt van Fenella op de computer. Vaak kan Ella alles weer in orde maken. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Feeën, Magie
Titel
Een heel bijzondere toverstaf
Auteur
Sophie Kinsella
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mummy fairy and me
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2021
128 p. : ill.
ISBN
9789044756654 (hardback)

Besprekingen

Ella is dol op haar moeder, Mama Fee, die zich in een voor anderen onzichtbare fee kan veranderen en dan tovert met haar 'computatoverstafje'. Later als ze groot is, wordt Ella ook zo’n fee. Het is wel een probleempje dat de tovertrucs die Mama Fee uitprobeert bijna altijd anders uitpakken dan mama bedoelde. En dat leidt tot vaak verbazingwekkende of hilarische, maar soms ook problematische toestanden, thuis, in winkels of op de sportdag van school. Gelukkig kan Ella meestal de vreemde zaken weer in orde maken, want ze let altijd goed op als haar moeder toverles krijgt van haar Feeën-coach Fenella op de computer. Prima werk van een toekomstige fee! Vier buitengewoon komische verhalen met veel over-the-top kolderieke toestanden. Tekst in korte zinnen, gedrukt in groot lettertype (max. dertien regels per pagina). De vele illustraties in zwart-wit met grijstinten volgen het verhaal goed en voegen grappige details toe. Dit is het eerste kinderboek van de auteur van bestsellers voor volwas…Lees verder

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia