Boek
Nederlands

De pixies komen eraan

Thaïs Vanderheyden (auteur), Tom Vekemans (fotograaf)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Claus woont in het hoge Noorden en maakt speelgoed voor alle kinderen in het dorp. Maar kinderen uit de hele wereld sturen hem brieven. Wat nu? Hij krijgt hulp van de Pixies. Groot formaat prentenboek met sfeervolle kleurenfoto’s. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Elfen
Titel
De pixies komen eraan / tekst en illustraties Thaïs Vanderheyden ; fotografie Tom Vekemans
Auteur
Thaïs Vanderheyden
Fotograaf
Tom Vekemans
Taal
Nederlands
Uitgever
[Brasschaat]: De limonadefabriek, © 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789463889353 (hardback)

Besprekingen

Een feestelijk kerstverhaal over de Pixies. Iedereen kent de Kerstman, maar de Pixies zijn minder bekend. De Pixies zijn kerstelfen die met hun handige handjes en snelle beentjes de Kerstman helpen. Elke Pixie heeft zijn eigen taak; een van die taken is de wereld rondvliegen om te kijken wat er op de verlanglijstjes van de kinderen staat. Ze verstoppen zich overal en vullen de wereld met een magische kerstsfeer. In zachte, lichtvoetige stijl geschreven. Met sfeervolle kleurenfoto’s. Thaïs Vanderheyden* studeerde kunstgeschiedenis en volgde tekenles aan de academie van Brugge. Ze tekende en schreef meerdere kinderboeken. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven. Vanaf ca. 4 jaar.

Santa & de Pixies

De Pixies ken je misschien wel uit het boek dat Thaïs Vanderheyden vorig jaar tijdens de kerstperiode uitbracht. Zo niet, kan je hen het beste vergelijken met de Spiekpietjes die deze auteur bedacht voor de Kerstman in plaats van de Sint. De Pixies zijn namelijk de hulpjes van de Kerstman die in 't oog houden of de kinderen braaf zijn. Verhalen om kinderen zoet te houden zijn van alle tijden en uit alle culturen.Wat minder bij onze cultuur past is de Kerstman die cadeautjes brengt. Voor heel wat Vlaamse kinderen komt de Sint wel op bezoek, maar liggen er cadeautjes van familie onder de kerstboom. Daardoor zal het verhaal misschien niet zo’n breed doelpubliek hebben als het verdient.Het is namelijk wel erg mooi vorm gegeven met allerlei miniatuuritems. Heel wat is herkenbaar vanuit een vorig boek van Vanderheyden, De Gewoontoren. Net zoals dat boek zijn de illustraties een streling voor het oog. Je kan zelfs elementen uit D…Lees verder

Suggesties