Boek
Nederlands

Het zeemonster

Thea Stilton (auteur), Viola Massarenti (illustrator), Dorette Zwaans (vertaler)
Als de Thea Sisters een nachtelijke duik nemen in een grot, zien ze een zeemeermin. Haar onderwaterrijk wordt verwoest door een zeedraak. De vriendinnen aarzelen geen moment om haar te helpen. Dit is het begin van een spannend avontuur. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Zeemeerminnen
Titel
Het zeemonster
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Viola Massarenti
Vertaler
Dorette Zwaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Sirene
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
280 p. : ill.
ISBN
9789464291711 (hardback)

Besprekingen

De Thea Sisters gaan naar de Kobalten Grot voor een nachtelijk duik. Dan horen ze ineens een zangerige stem. De stem blijkt van een zeemeermin te zijn, kroonprinses Sirena. Ze vraagt de vriendinnen om haar te helpen. Haar rijk wordt bedreigd door een grote zeedraak die alles verwoest. De vriendinnen aarzelen geen moment en gaan met haar mee. Dat is het begin van een waanzinnig avontuur. Eerste deel uit de nieuwe serie 'Sirenen' over de Thea Sisters. Het is een mooi verzorgde uitgave met veel grote en kleinere illustraties van de kleurrijke onderwaterwereld. Zoals gebruikelijk bij deze boeken zijn enkele woorden per pagina in een ander lettertype gedrukt, veelal in zeeblauwe kleuren. Niet alle lettertypes zijn even goed leesbaar. Het verhaal leest vlot, maar het taalgebruik is niet overdreven eenvoudig, het bevat af en toe behoorlijk pittig woorden: 'verstrooid licht', 'maakte een sinistere indruk'. Door de combinatie van spanning, bedrog en een vleugje romantiek, zullen veel meiden ui…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia