In Mijn Bibliotheek beheer je je uitleningen, reserveringen, check je je leenhistoriek en betalingen,...

Het enige wat je moet doen, is je profiel aanmaken.

Daarmee kun je:

  • Via Gopress krantenarchief, Gopress kiosk en Gazet van Antwerpen Krantenarchief duizenden artikels lezen.
  • Je favoriete bibliotheekitems bewaren in handige lijstjes.
  • Leestips opvragen via Mijn Leestipper.
  • E-boeken uitlenen en reserveren via CloudLibrary.
  • Ontleende items verlengen. Je kunt de uitleentermijn maximaal twee keer verlengen, behalve wanneer de materialen door iemand anders gereserveerd werden. Daar word je steeds van op de hoogte gebracht.
  • Materialen reserveren. Per reservering betaal je € 1. Je krijgt een bericht van zodra de reservatie voor jou klaarstaat.
  • Je lidmaatschap van verschillende bibliotheken of van je gezinsleden beheren (je kunt verschillende lidkaarten aan één profiel koppelen).

Historische kranten

De collectie historische kranten (ook te bekijken via de website van het Archief) bevat enerzijds historische kranten uit de Kempen, met als oudste exemplaar een nummer van het ‘Aankondigingsblad’ uit 1834, anderzijds knipsels over de Antwerpse Kempen uit nationale kranten vanaf 1955. ‘De Kempenaar’ en het ‘Aankondigingsblad’ kan je volledig online doorbladeren en doorzoeken op trefwoorden in de website van Kempens Erfgoed!

Digitale hulp nodig?

Heb je digitale hulp nodig? Raadpleeg de helppagina of neem contact op met de bib.

Heb je nog nooit met een computer, tablet en of smartphone gewerkt en wil je het toch graag leren? Digidak organiseert lessen basis ICT en meer. 

Wil je deelnemen aan een cursus van digidak? Kom langs tijdens de vrije inloopmomenten om in te schrijven en/of te informeren naar vrije plaatsen. Dat kan elke dinsdag tussen 14 en 17 uur in de bibliotheek.