Gouden ticket

Je vond een Gouden Ticket en wint daarmee één van De Ontmoetingen tijdens het Feestweekend 'De Verhalencentrale Onder Stoom' op 2 en 3 oktober (voor Nina Mouton maken we graag een uitzondering op maandag 27 september). Proficiat!

Wie wil je ontmoeten?

Lize Spit, Bart Moeyaert, Saskia De Coster, Dirk Draulans, Nina Mouton, Fatinha Ramos, Toni Coppers, Guido Belcanto, Karolien Olaerts en Walter Van den Broeck tekenen present.

Wat heb je altijd al willen vragen aan jouw lievelingsschrijver?

Verzilver je gouden ticket en deel je ervaringen tijdens een gezellige babbel in onze bibliotheek.      

Hieronder verneem je welke schrijver je wanneer kunt ontmoeten! Maak gauw je keuze...

               

 

Nina Mouton

Nina Mouton

Ma 27/9 19.30 uur

Nina Mouton is psycholoog en psychotherapeut, auteur, spreker, columnist en mama. Met haar boeken en lezingen breekt ze een lans voor mild ouderschap, voor onze kinderen, onze omgeving én voor jezelf.

Bart Moeyaert

Bart Moeyaert (c) Susanne Kronholm

Za 2/10 10.30 uur

Zijn oeuvre telt inmiddels meer dan vijftig titels en werd veelvuldig vertaald en bekroond. In 2019 won Bart Moeyaert de Astrid Lindgren Memorial Award.

Saskia De Coster

Saskia De Coster (c)Inge Kinnet

Za 2/10 13 uur

Saskia De Coster is auteur, beeldend kunstenaar en performer. Voor haar romans Eeuwige Roem (2006), Wij en ik (2013) en Nachtouders (2019) kreeg ze meerdere onderscheidingen. In 2020 richtte ze ‘De sekte van Saskia’ op, een ludiek gedachte-experiment als reactie op aanhoudende ongelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Dirk Draulans

Dirk Draulans (c)Mieke Jacobs

Za 2/10 13 uur

Dirk Draulans is bioloog, journalist en schrijver. Hij houdt zich graag bezig met onderzoek naar de evolutionaire oorsprong van sociaal gedrag bij dieren, inclusief de mens. Naast zijn onderzoekswerk, zorgt hij vaak voor duiding in de media én schreef hij enkele romans.

Lize Spit

Lize Spit (c)Lieve Bancquaert

Za 2/10 15 uur

Met Het Smelt lanceerde Lize Spit in 2016 een weergaloos debuut. Na lovende recensies en ongeziene verkoopcijfers liepen ook de verwachtingen naar het vervolg hoog op. Vier jaar later liet ze haar ‘moeilijke tweede’ Ik ben er niet op de wereld los, die even snel de boekenlijsten aanvoerde.

Fatinha Ramos

Fatinha Ramos (c)Robbie Depuydt

Zo 3/10 10 uur

Fatinha Ramos is illustrator en beeldend kunstenaar met Portugese roots. Je kent haar van prachtige prentenboeken, al behoren tot haar (internationaal erkende) werk ook redactionele illustraties, animaties en muurschilderingen, waar haar sociaal engagement nooit ver zoek is.

Karolien Olaerts

Karolien Olaerts

Zo 3/10 13 uur

Met een master in de biomedische wetenschappen (specialisatie voedingswetenschappen) resulteerde haar passie voor gezonde voeding in de succesvolle foodblog Karola’s Kitchen. Karolien Olaerts gelooft in de combinatie van feitelijke wetenschap, aanvoelen wat voor ons unieke lichaam het beste werkt én een set aan praktische, haalbare trucs. Dit najaar lanceert ze haar derde boek.

Toni Coppers

Toni Coppers

Zo 3/10 13 uur

Vlaanderens favoriete misdaadauteur Toni Coppers werd bekroond met de Hercule Poirot juryprijs en vele publieksprijzen. Met de thriller Niets is Ooit gaf hij het startschot voor de succesreeks rond commissaris Liese Meerhout, die intussen meer dan 20 boeken telt en werd verfilmd voor televisie. In 2020 verscheen VAL, waarmee een tweede thrillerreeks rond privédetective Alex Berger werd geboren.

Walter van den Broeck

Walter van den Broeck

Zo 3/10 15 uur

Al meer dan 5 decennia schrijft Kempenaar en Turnhoutse trots Walter van den Broeck romans en toneel, waarin steeds autobiografische elementen te ontdekken zijn. Eerder dit jaar vierde hij zijn 80ste verjaardag met de publicatie van Crossroads.

Guido Belcanto

Guido Becanto

Zo 3/10 15 uur

Als liedschrijver en zanger in hart en nieren, is Guido Belcanto koning van het authentieke levenslied en de chou van menig Kempens cultuurliefhebber. Dit najaar toeren hij en zijn band ‘Het broederschap’ langs de cultuurhuizen met de voorstelling In de kronkels van mijn geest.