Waarom lid worden?

Iedereen is welkom in de bib. Je moet geen lid zijn om strips te komen lezen, om te studeren of om te komen luisteren naar verhalen. Bij ons kun je altijd terecht om te lezen, iets op te zoeken of om even te ontspannen.

Als je materialen wilt meenemen naar huis, dan moet je wel lid worden.

Hoe lid worden?

Je kunt lid worden bij de onthaalbalie in de bibliotheek. Tot 18 jaar is dat gratis.

Tot 16 jaar heb je de toestemming nodig van je ouders of voogd. Ofwel komen zij met jou mee naar de bib om de inschrijving in orde te maken, ofwel laat je hen een formulier invullen en ondertekenen. Je kunt dat inschrijvingsformulier zelf printen of je kunt een exemplaar afhalen in de bibliotheek.

Je ouders kunnen kiezen of je alle materialen uit de bibliotheek mag lenen. Romans, dvd's en strips uit de volwassenencollectie mag je tot 14 jaar niet lenen, tenzij je ouders daar toestemming voor geven. Dat kunnen ze bij de balie in orde brengen of aanduiden op het inschrijvingsformulier.

Hoeveel kost het?

Tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis.

Je kids-ID als lidkaart

Als je een kids-ID hebt, dan gebruiken we die het liefst om er een lidkaart van te maken.

Heb je nog geen kids-ID of heb je liever een unieke bibkaart, dan krijg je van ons een lidkaart met chip. Bewaar ze goed en breng ze altijd mee als je iets wilt lenen. Zonder kaart gaat dat niet. Ben je de kaart kwijt? Dan kunnen we een nieuwe maken, maar dat kost 2,50 euro.