Nele De Keyser: Weer eensgezind

Alle goede bedoelingen ten spijt slaagt maar één derde van de nieuwe gezinnen erin om een stabiel gezin te vormen. Nele De Keyser legt uit hoe dat komt en vooral... hoe je dat kunt voorkomen.

Weer eensgezind in een nieuw samengesteld gezin

Weer eensgezind

Een nieuw samengesteld gezin is druk, fijn, stresserend, moeilijk, hartverwarmend, vol liefde en soms vol ergernis.

Alle goede bedoelingen ten spijt slaagt maar één derde van de nieuwe gezinnen erin om een stabiel gezin te vormen.

De specifieke dynamiek van een nieuw samengesteld gezin is namelijk heel anders dan die in het oorspronkelijke kerngezin. Onder meer de rol die je opneemt als stiefouder en als ouder, hoe je de opvoeding van eigen kinderen en stiefkinderen op een goede manier aanpakt, hoe je omgaat met de afwezige ouder, hoe je vlot communiceert, wat je doet bij conflicten,... het zijn thema's die alle aandacht vragen en waar je het best al bij stilstaat voordat je met je nieuwe gezin van start gaat.

Maar ook voor wie al een tijd een nieuw samengesteld gezin vormt, bevat het boek nuttige informatie om het dagelijks leven van alle gezinsleden te optimaliseren. 

Webinar Nele De Keyser, maandag 17 mei, 20 uur

Nele De Keyser

Samen met het Huis van het Kind Stadsregio Turnhout organiseert Bibliotheek Turnhout in de Week van de Opvoeding een webinar. Op 17 mei om 20 uur vertelt Nele De Keyser in dat webinar over haar boek. Nele is bemiddelaar en systemisch counselor en coördinatrice van Orato, een praktijk voor familiale bemiddeling, relatie- en gezinsbegeleiding, waarbij zij gespecialiseerd is in ondersteuning van nieuw samengestelde gezinnen.

Aanvullend op het boek biedt zij een online tool aan op www.eensgezind.be, waar nieuw samengestelde gezinnen hun eigen gezinsplan kunnen opmaken.

Interesse? Schrijf je dan zeker in!

Ik schrijf me in!