E-boeken in het aanbod!

In de bib van Turnhout kunnen leners vanaf nu e-boeken lenen op hun eigen toestel. Ook in 165 andere openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel vinden bibliotheekleden vanaf nu e-boeken terug in de online catalogus. Via het platform cloudLibrary kunnen leners telkens 2 e-boeken lenen, 2 e-boeken reserveren en elk boek maximaal 6 weken houden. Over boetes hoeven ze zich geen zorgen te maken, want na 6 weken verdwijnen de titels automatisch van het toestel.

E-boeken binnenzak

Tussen de 4.500 titels vinden volwassenen leners voornamelijk Nederlandstalige literaire en populaire romans, toegankelijke non-fictie, aangevuld met een beperkt aanbod Engelstalige werken. Leners lenen en lezen in één klik boeken van onder andere Arnon Grunberg, Kris Van Steenberge, Stefan Brijs, Luc Deflo, Pieter Aspe, Per Olov Enquist, Nicci French, Rudi Vranckx, Bart Aerts, Josje Huisman, Pascale Naessens en nog veel meer. De meerderheid van Vlaamse Uitgevers zette haar schouders onder het platform.

De dienst wordt aangeboden met het cloudLibrary-platform en is een samenwerking tussen Bibliotheca, Standaard Boekhandel en Cultuurconnect dat de e-boekendienst uitrolt naar alle geïnteresseerde bibliotheken. Leners melden zich aan met hun Mijn Bibliotheek-profiel om e-boeken te lezen op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers.

Meer info vind je hier terug.

Bekijk ook het nieuwsitem op VRT NWS.