Schrijfmarathon Amnesty International in de bib

December is schrijfmaand. Verspreid over de hele wereld schrijven mensen in bibliotheken, buurthuizen, scholen, supermarkten en cafés miljoenen brieven en kaarten. Ze schrijven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die worden gediscrimineerd om wie ze zijn, die werden gedwongen om te trouwen of die zijn vastgezet omdat ze voor hun mening uitkwamen. Schrijf de hele maand december ...

Wanneer
Van 1 december 2019 tot 31 december 2019

Expo duurzaamheid: In de kijker

Wie duurzaam wil zijn, hoeft niet meer het warme water uit te vinden. Er bestaan al initiatieven genoeg, ook in Turnhout (en de Kempen) Doorheen de bibliotheek geven we een overzicht van boeiende initiatieven, maar ook van inspirerende voorbeelden.

Wanneer
Van 4 november 2019 tot 28 december 2019

Zwerfvuil en het Turnhouts Vennengebied

De Digitale Fotografiegroep Turnhout (DFT) haalde het prachtige Vennengebied voor de lens. Dat resulteert in een reportage over een schitterend natuurgebied dat schril contrasteert met het fenomeen zwerfvuil. Samen met DFT vzw.

Wanneer
Van 4 november 2019 tot 28 december 2019

Kennismakers: bergbeklimmer

Klimmen tot op de hoogste toppen, met of zonder beveiliging, soms vallen … Peter Schildermans is een echte bergbeklimmer en komt vertellen hoe dat moet en waarom het zijn grote hobby is. Lagereschoolkinderen maken kennis met mensen met bijzondere beroepen of hobby’s. Ook ouders zijn welkom. We lezen eerst voor in het thema, daarna komt de gast aan het woord. In de reeks Kennismakers.

Wanneer
woensdag 11 december 2019

Lezing: Het recht om mens te zijn | Wies De Graeve

Zeven decennia nadat de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens bekrachtigden, staan die mensenrechten wereldwijd nog altijd onder druk. Wies De Graeve, directeur van Amnesty International Vlaanderen, presenteert een alternatief. Ook in complexe tijden kunnen mensenrechten een bruikbaar moreel kompas zijn om een consequente en menselijke houding aan te nemen in ...

Wanneer
woensdag 11 december 2019

Voorlezen: Winterse verhalen

We trekken vandaag onze warmste jas aan en nemen onze leukste winterse verhalen onder de arm. Vandaag zijn we te vinden in het Wintersalon op de Grote Markt. We duffelen ons lekker in en luisteren naar de mooiste verhalen in de prachtige Wintertuin.

Wanneer
Van 18 december 2019 tot 24 december 2019

Lezing: Zero waste rollercoaster | Veerle Colle

Wanneer
donderdag 19 december 2019