Verhuis

De bibliotheek verhuist, verhuis je mee?

De bibliotheek verhuist dit voorjaar terug naar de Warande. Daar gaan we samenhuizen met het Archief, Stripgids en docAtlas. Een spannende gebeurtenis waar we al een hele tijd naar uitkijken, maar wat betekent dit voor jou?

Van maandag 22 februari tot en met zondag 21 maart zijn we gesloten. Dan pakken we onze biezen en verhuizen we! Alles gaat netjes in dozen, op karren en in vrachtwagens richting onze nieuwe/oude bestemming: de Warande. Op maandag 22 maart openen we daar onze fonkelnieuwe deuren! Op voorwaarde natuurlijk dat er geen verstrenging van de coronamaatregelen volgt.

WAT BETEKENT DE VERHUIZING VOOR JOU?

Van maandag 22 februari tot en met zondag 21 maart is de bibliotheek gesloten.

1. Wat met de uitleentermijn tijdens de sluiting?

De sluitingsdagen worden automatisch in je uitleentermijn verrekend, ook in die van je verlengingen. Check de inleverdatum van de materialen in je bezit op je uitleenticket of online via Mijn Bibliotheek. De inleverdatum op je uitleenticket / in Mijn Bibliotheek is altijd de juiste!

2. Moet ik mijn materialen verlengen?

Dat is niet nodig, tenzij de inleverdatum van je materialen voor de sluiting valt. 

3. Kan ik mijn materialen nog inleveren?

Dat kan tot ten laatste zaterdag 20 februari in de ‘oude’ bib. Onze inleverbussen gaan vanaf 17u die avond dicht. Vanaf maandag 15 maart kan je je materialen opnieuw inleveren in de automatische nachtinleverbus van onze nieuwe bib, vlakbij de ingang van de Warande.

Tijdens de sluiting worden uiteraard geen bijkomende boetes aangerekend.

4. Wat met het aantal materialen dat ik mag uitlenen?

Het maximum aantal materialen dat je mag uitlenen blijft ongewijzigd. 

Je kunt dus maximaal tien materialen uitlenen. Dat kunnen tien cd’s of tien boeken zijn, maar evengoed mag je een mengeling van materialen meenemen. Bovenop de tien materialen, kan je tegelijk ook nog 2 e-books ontlenen. E-books verdwijnen na 6 weken automatisch van je toestel en zijn daarom nooit aan boetes onderhevig.

Er geldt per uitleenbeurt een bijkomende beperking voor:

  • tijdschriften: 4
  • taalcursussen: 4
  • sprinters: 1

5. Waar kan ik terecht met een dringende vraag?

Ook tijdens onze sluiting zijn we op weekdagen van 9u tot 17u bereikbaar op het nummer 014 47 22 41 of stuur je vraag via mail naar bibliotheek@turnhout.be.

Stadsliving beheersorgaan

Zin om al eens even te gluren achter de muren van het nieuwe gebouw?

Bekijk deze video!

Verhuis je mee?

Binnenkort is het zover: dan pakken we onze biezen en verhuizen we! Alles gaat netjes in dozen, op karren en in vrachtwagens: van Rupsje Nooitgenoeg over de inzichten van Stephen Hawking en de muziek van Bart Peeters tot onze medewerkers.

We proberen niets uit het oog te verliezen! Maar toch zijn we voorzichtig en willen we bepaalde bibliotheekstukken écht niet vergeten. En daarvoor zijn we vooral benieuwd naar wat jij absoluut mee naar de nieuwe bibliotheek zou willen verhuizen en waarom. Ben je bereid jouw verhaal daarbij met anderen te delen? Dan zijn we naar jou op zoek! Laat ons voor 5 februari weten wat voor jou onmisbaar is in de nieuwe bibliotheek!

Als de coronamaatregelen het toelaten mag je op zaterdag 20 maart 2021 je favoriete ‘item’ persoonlijk naar de nieuwe locatie verhuizen. En dit in een feestelijke stoet samen met andere liefhebbers van Bibliotheek, Archief, docAtlas en Stripgids!

Op maandag 22 maart openen we dan officieel de deuren van ons nieuwe gebouw. We draaien nog even warm, stellen alles scherp en bouwen de spanning op om in mei een maand lang onze heropening op de Warande feestelijk in de verf te zetten! Het programma van die feestmaand volgt binnenkort.

Verhuis je mee nieuw logo
Ik verhuis mee!

Grote verkoop

Onze collectievormers zijn intussen druk in de weer en selecteren de materialen die plaats moeten ruimen voor gloednieuwe exemplaren, zodat ook de collectie helemaal op punt staat voor de verhuis in februari. De afgeschreven materialen belanden in een grote verkoop, die bij wijze van uitzwaaiactiviteit plaats zal vinden in het huidige bibgebouw van zaterdag 13 tot en met zaterdag 20 maart 2021. Alle boeken, dvd’s, cd’s en strips gaan de deur uit aan 1 euro per exemplaar. Op deze verkoop zal je trouwens ook  materialen vinden van het Archief en docAtlas!

De opbrengst van deze verkoop schenken we integraal aan de changemakers van 11.11.11. Zij werken aan een duurzame, leefbare toekomst waarin niemand achter blijft.

Nieuw
Lees hier alles over de campagne van 11.11.11