Ontdek de #weesgedichten in de stad!

120 #Weesgedichten vonden een adoptieraam! Vrijwillige illustratoren gingen op pad om de mooiste verzen op huisramen overal in de stad te verspreiden en zo van Turnhout één grote openlucht poëziebundel te maken. Zowel nationale kleppers als lokale dichters gaven hun gedichten op.

Het ‘Turnhouts goud’ werd dit keer aangeleverd door Maarten Embrechts, Gaby Megens, Annabel Rolloos, Michaël van Caeneghem, Veerle Loossens, Fran D'Hoore, Iris Wynants, Annabelle Looyens, Hadjira Hussein Khan, Lotte Van Gorp, Liesbeth Aerts, Jo Devolder, Tom Driesen en Wim Paeshuyse.

Ontdek ze allemaal! De locaties van alle weesgedichten in de stad vind je op onderstaand plannetje en kun je hier downloaden.

Wandel mee!

Schoon schrift

Op woensdagnamiddag 1 februari neemt stadsgids Jeanine je samen met lokaal poëzietalent mee langs een selectie van de #Weesgedichten.

De wandeling start om 14 uur in de hal van de Warande.

Alle info en inschrijven via dinamo.warande.be.

 

Schrijf je hier in voor de #weesgedichtenwandeling

Het woord viert hoogtij

Alle #Weesgedichten zijn een hele week lang te ontdekken in de stad. De Poëzieweek loopt van donderdag 26 januari tot en met woensdag 1 februari.

Traditiegetrouw organiseert de bibliotheek op de vooravond van deze jaarlijkse hoogmis van de poëzie het poëzie-, comedy- en muziekprogramma VoorWoord. Geleid door gastheer Vitalski, betreden J.V. Neylen, Joke van Caesbroeck, Peter Holvoet-Hanssen, Nele Needs A Holiday en Hind Eljadid het podium van Barzoen. Aftredend stadsdichter Liesbeth Aerts kondigt haar opvolger aan. 

En natuurlijk zetten we onze mooiste poëziebundels in de kijker in de bib!